Centar za kulturu Tivat – Nova priznanja Olgi Odanović za ulogu u Ćelavoj pjevačici


U Požarevcu se 28. put održavaju Glumačke svečanosti u čast Milivoja Živanovića, u okviru kojih nastupaju najbolja pozorišta i glumci. Tim povodom u takmičarskoj selekciji našla se “Ćelava pjevačica“ u režiji Jagoša Markovića i produkciji Centra za kulturu Tivat.

Stručni žiri i žiri publike jednoglasno je odlučio da se nagrada za najboljeg glumca četvrte večeri festivala dodjeljuje Olgi Odanović za ulogu gospođe Borio u predstavi “Ćelava pjevačica“.

“Ostavili ste nas večeras bez teksta. A šta je život nego par trenutaka koji se pamte, koji zaustavljaju dah. Sigurna sam da ćemo ovo veče još dugo da pamtimo, i ovu vodu i ovaj apsurd, i svu ovu ljepotu koju smo doživjeli večeras. Sigurna sam da je Jagoš bio večeras sa svima nama. Neću da kažem da je žiri imao težak zadatak, jer sve ono što je lijepo i što se voli nikada nije teško. Možda ćemo se ogriješiti o petoro ljudi večeras, jer svi ste bili kao jedno“ izjavila je Danijela Božičković Radulović, predsjednica žirija publike.

„Prije svega hvala našem divnom Jagošu. Bilo je večeras potresno i čudesno podsjetiti se koliko si silno još uvijek među nama živima. Ono što je bilo uobičajeno u njegovim predstavama, što se nekako uvijek podrazumijevalo, jeste da je postizao nešto što je možda najteže u ovom poslu, a to je ujednačenost glumačke igre. I u tom smislu, ovo priznanje koje ćemo morati da dodijelimo jednom imenu sasvim sigurno pripada svima njima“ naglasio je Nebojša Dugalić obrazlažući odluku stručnog žirija.

„Imali smo sreću da smo poznavali Jagoša, da nas je pustio u svoj život, i kao prijatelj i kao reditelj. Zahvalna sam ti Jagoše na svemu i mislim da bi bio ponosan na svoju Ćelavu pjevačicu večeras. Hvala ti što si nas naučio šta je pozorište, što si nas naučio da volimo, što si bio pun ljubavi prema svima i nadam se da si otišao voljen. Voli te tvoja ekipa iz Ćelave pjevačice, tim koji pobjeđuje. Ove nagrade pripadaju cijeloj ekipi“ poručila je Olga Odanović u emotivnom obraćanju publici prilikom uručivanja priznanja.

Olga Odanović je do sada dobila četiri nagrade za ulogu u Ćelavoj pjevačici, dok je predstava prikupila ukupno deset različitih priznanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen + sixteen =