Centar za kulturu Tivat – Olga Odanović najbolja glumica Festivala u Požarevcu


Kulturni život u Požarevcu od 1. do 6. aprila obilježile su 28. Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“. Publika je imala priliku pogledati pet takmičarskih predstava, među kojima se našla i “Ćelava pjevačica” Centra za kulturu Tivat.

Stručni žiri i žiri publike jednoglasno je odlučio da se nagrada za najboljeg glumca četvrte večeri festivala dodjeljuje Olgi Odanović, ali i da nagrada za apsolutnog pobjednika festivala ode u iste ruke. Ovogodišnji laureat festivala je Olga Odanović, koja je tumačila ulogu gospođe Borio u predstavi “Ćelava pjevačica”.

Olga Odanović nagrađena je statuetom Milivoja Živanovića, radom akademskog vajara Jovana Soldatovića, novčanom nagradom i specijalnom nagradom Centra za kulturu Požarevac.

“Olga Odanović je širokim spektrom glumačkih sredstava iznijansirano oslikala joneskovsku poetiku unutar jezičko-mentalitetsko-bokeljskog miljea, vješto se poigravajući grotesknim, komičnim i tragičnim motivima, i tako ovim ostvarenjem zasluženo staje u red dostojnih nasljednika velikog Milivoja Živanovića”, navela je Ljiljana Blagojević, predśednica stručnog žirija.

U takmičarskom dijelu festivala izvedene su sledeće predstave:

•”Švejk” Beogradskog dramskog pozorišta, u režiji Veljka Mićunovića,

•”Razvojni put Bore Šnajdera” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u režiji Egona Savina,

•”Otac” Ateljea 212, u režiji Paola Mađelija,

•”Ćelava pevačica” Centra za kulturu Tivat, u režiji Jagoša Markovića

•”Urnebesna tragedija” Narodnog pozorišta iz Beograda i Narodnog pozorišta iz Banjaluke, u režiji Jagoša Markovića.

Stručni žiri ove godine radio je u sastavu Ljiljana Blagojević, dramska umjetnica i predśednica stručnog žirija, Slavenko Saletović, reditelj i Nebojša Dugalić, dramski umjetnik, dok su žiri publike činili Danijela Božičković Radulović, predśednica žirija publike, Dragan Kuzmanović i prim. dr Srećko Bosić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × 3 =