Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Amateri”


Pozorišna predstva “Amateri”, rađena u produkciji Beoarta iz Beograda, biće izvedena u srijedu 16. februara  u Velikoj sali Centra za kulture Tivat sa početkom u 20 časova.  Režija, kostim, izbor muzike potpisuje Momčilo Miljković

U predstavi igraju: Sanja Ristić Krajnov, Marko Savković, Danilo Milovanović i Dimitriji Dinić.

Okosnica radnje je namjera Grge (smotanoga “fakultetlije” koji preživljava kao blagajnik u samousluzi dok ga žena vara), Miće (drčnog “školovanog” vodoinstalatera, opsjednutog “povaljivanjem” domaćica) da se izvuku iz bjede i uspiju u životu tako što će, unajmivši nezaposlenog Kuku (predmet sprdnje, ali obdaren vanserijskom “spravom”) i profesionalnu prostitutku  Stelu, snimiti  porno film sa ”tradicionalnim  srpskim seksom”. Kako to obično u životu biva, priča je krenula drugim tokom te oni kroz niz komičnih situacija, umjesto tjelesne pred publiku rasprostiru svoju emotivnu golotinju: svoje sudbine, svoje strijepnje i frustracije i svoje utopijske želje. Da bi do kraja shvatili da su amateri sopstvenih života.

„Amateri“ je zabavna, duhovita, socijalno angažovana priča koja prikazuje staru istinu: humor je moćno i provjereno oružje koje odslikava društvo u kojem živimo. To je forma prijemčiva za gledaoce i dobar način da se sagleda stvarnost.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 5 =