Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Filomena Marturano”

Pozorišna predstava

Filomena Marturano

Petak 28.07, subotu 29.07. i nedelju 30.07.2023. godine

Tekst – Eduardo de Filippe

Režija – Jagoš Marković

Koprodukcija –  Centar za kulturu Tivat i Gradsko pozorište Podgorica

Ljetnja pozornica u 21.30časova

U okviru Purgatorija 2023. godine u petak 28.jula, subotu 29.jula  i nedelju  30.jula odigraće se pozorišna predstava “Filomena Marturano” sa početkom u 21.30časova na Ljetnjoj pozornici u Tivtu.

Uloge: Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Emir Ćatović, Božidar Zuber, Kristina Obradović, Vukan Pejović i Andrea Mugoša.  Režiju potpisuje Jagoš Marković.

Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filippea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Nova interpretacija teksta Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame.

Predstava u Markovićevoj režiji dočarava, jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × five =