Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Filomena Marturano”


Pozorišna predstava “Filomena Marturano”

Četvtrak 18.avgust, petak 19.avgust i subota 20.avgust 2022.g.

Scena Atirjuma Buća u 21:00h

Na ovogodišnjem Festivalu mediteranskog teatra “Purgatorije 2022.g.”, biće izvedena  pozorišna predstava “Filomena Marturano” u četvtrak 18.avgust, petak 19.avgust i subota 20.avgust na sceni Artijum ljetnjikovca Buća sa početkom u 21h. Ova predstava igra još od 2013.godine, a rađena je u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice i JU Centra za kulturu Tivat.

Uloge: Anita Mančić, Branimir Bane Popović, Jelisaveta Seka Sablić, Nebojša Kundačina, Momčilo Otašević, Vukan Pejović, Božidar Zuber, Kristina Obradović, Pavle Popović i  Lara Dragović.

Komična melodrama “Filomena Marturano” italijanskog glumca i reditelja Eduarda de Filippea jeste priča o braku, ljubavi i strasti. Nova interpretacija teksta Jagoša Markovića pršti od strasti, emocija i humora koji obavija intimnu dramu dvoje ljudi emocija i strašću spojenih u jedno, a životnim i socijalnim prilikama otrgnutim jedno od drugog. Likovi u predstavi kreću se između humora, satire, cinizma i duboke i istinske drame.

“Filomena Marturano”,je produkcija koju je crnogorska kritika poslije premijernog izvođenja ocjenila kao “čudo koje se desilo na teatarskim daskama” i “pozorišni potres, . Predstava u Markovićevoj režiji dočarava, jednu izuzetno zanimljivu viziju Mediterana i mediteranskih naravi u priči o porodičnim vrijednostima i ljubavnim strastima.

Premijera ove predstave je bila 25.jula 2013.godine na Sceni Atrijuma Buća gdje se i danas igra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + 14 =