Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Jerma”


Pozorišna predstava “Jerma” rađena u produkciji  Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice, biće odigrana u petak 17. marta tekuće godine sa početkom u 20 časova u Velikoj sali Centra za kulture Tivat.

Adaptacija i režija potpisuje  Ana Tomović, tekst je prevela prof. dr Slavica Perović, dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, scenski pokret je radila Tamara Vujošević Mandić, asistentkinja kostima je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Žaklina Oštir, Maja Stojanović, Vule Marković i Sanja Vujisić.

Jerma“ je potresna psihološka drama koja govori o praznini, ljubavi i nemogućnosti razumijevanja između dvoje ljudi koji se vole, čija je glavna protagonistkinja žena koja ne može da se ostvari kao majka.

„Ovaj tekst je pisao i režirao Sajmon Stoun i bio je izuzetno uspješan u Engleskoj. Ova drama je zaista 100% tekst pisca, sve je sadržano u riječima i najveći izazov je bio taj jezik transponovati u ovu sredinu, da se glumci povežu sa njim i da potpuno uđu u likove. Vjerujem da je ova tema toliko važna za ovu sredinu da, bez obzira na to što je britanski tekst, možemo jako dobro da se povežemo sa njim“, kazala je rediteljka Tomović nakon premijere.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 4 =