Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Mogu li vam pomoći..?”


Novi dramski projekat Studentskog teatra iz Podgorice, “Mogu li Vam pomoći?”, za koji je tekst i režiju uradio Dragan Koprivica, biće izveden na velikoj sceni Centra za kulturu Tivat, u petak, 3. septembra, u 20 h.

Premijera ove komedije izvedena je 14. juna na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici, a komad je potom igran na 50. jubilarnom Festivalu dramskih amatera Crne Gore u Bijelom Polju, te u humanitarne svrhe u JU Zavod “Komanski most” u Podgorici, zatim u Centru za kulturu u Danilovgradu, KIC-u “Zeta” u Golubovcima i Centru za kulturu “Nikola Đurković” u Kotoru, te će izvođenje u Tivtu, u kratkom periodu, biti već sedmo po redu, a slijedi i reprizno izvođenje u KIC-u “Budo Tomović” 6. juna, zatim nastup u Trebinju i drugim gradovima.

U ansamblu nastupaju talentovani glumci amateri: Danijela Jovanović, Sanja Veličković Radonjić, dr Ljudmila Vorobjova, Staša i Elena Bjelanović, Selma i Mirela Popara, kao i talentovani devetogodišnji Filip Bojović, koji je na sebe već skrenuo i pažnju filmskog reditelja, Branka Baletića.

“Mogu li vam pomoći..?” je šarmantna komedija (o teatru u teatru) – u kojoj dvije hostese u gledalištu na sceni očekuju svoje gledaoce/glumce, a zatim kroz kontakte s njima postaju glumice uz bizarne oblike ponašanja do raznih oblika nasilja. U pitanju je tematski inovativna, provokativna scenska priča, koju je dosad već vidio veliki broj gledalaca. Muzičke efekte i svjetlo komada potpisuje Dražen Milić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × two =