Centar za kulturu Tivat – Pozorišna  Predstava ”Noć tribada”


FESTVAL MEDITERANSKOG TEATRA – PURGATORIJE 2022.g.

Neđelja, 28. avgust 2022.g.

Scena Atrijum Buća – Tivat u 21:00h.

JU Centar za kulturu Tivat

NVO “Teatar mladih” – Cetinje

POZORIŠNA  PREDSTAVA

” N O Ć    T R I B A D A ”

   Predstava je radjena po tekstu Pera Ulova Enkvista, za režiju se pobrinuo Branko Ilić, a igraju Jelena Simić, Ivona Čović Jaćimović, Lazar Đurđević i Branko Ilić.

Cilj ovog umjetničkog projekta je afirmacija borbe za istinsku jednakost žena i muškaraca, i emancipaciju žena u crnogorskom društvu. Svi mi koji smo uključenu u stvaranje komada „Noć Tribada“ vjerujemo u moć koju pozorišna umjetnost ima u buđenju empatije i mijenjanju svijesti jednog društva.

Inspiracija za komad “Noć tribada” bio je kontroverzan odnos prema ženama koji je imao čuveni švedski književni stvaralac August Strindberg. Radnja komada prati njegov odnos prema supruzi i njenim odlukama i postupcima, koji su suprotni njegovoj volji. Akcenat priče je na disfunkcionalnom muško-ženskom odnosu u kom muškarac pokazuje netrpeljivost prema ženinim izborima, pravima i emancipaciji. S obzirom da u ovom vijeku postavljamo komad koji je nastao u prošlom, inspirisan događajima iz pretprošlog, postavlja se pitanje – koja je to loša konstanta u muško-ženskom odnosu i zašto?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × five =