Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava “Pola pola”


POSTPURGATORIJE 2021

    Scena Atrijum Buća Tivat

  Neđelja, 22.08.2021. u 21:00h

U neđelju 22.08.2021. godine sa početkom u 21h na Sceni Atrijum Buća – Centra za kulturu Tivat biće izvedena  predstava “Pola pola” studenata završne godine glume, u klasi vanrednog profesora mr Branka Ilića.

Predstava je rađena u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja i postprodukciji Teatra Mladih. Režiju potpisuje Branko Ilić, a tekst za predstavu je pisala Milena Bogavac  koja je ujedno i autorka teksta najnagradjivanije predstave u regionu “JAMI DISTRIKT”.

U predstavi igraju: Mirjana Spaić, Lazar Đurđević, Danica Rajković, Marko Rajković, Lara Dragović, Pavle Bogojević i Stefan Vuković. Muziku benda “Elemental” odabrao je Ilić, a za scenografiju je zadužena Smiljka Šeparović Radonjić.

Riječ reditelja – Branka Ilića:

Tračak nada nam je svima potreban. Pogotovo mladima. Ova predstava ga nudi i ukazuje da on postoji u svačijem životu. Samo ga treba prihvatiti.

Komad snažno budi mladalačku ličnost, kao osnov za izdvajanje iz gomile i mase koja guši, opterećuje i otupljuje. Podstiče i na hrabrost, za svoje postupke, za prihvatanje sebe, za razlikovanje, od drugih, od roditelja. U ovoj predstavi iver može dalje od klade, kruška može i dalje od kruške, djeca mogu drugačije i bolje od roditelja. Ovo je vakcina za stvaranje imuniteta protiv utapanja u gomilu, injekcija nade, špric hrabrosti i serum ljubavi.

   Riječ pisca – Milene Bogavac

Ja ne znam  jel ovo komad za decu ili  za odrasle? Ali, nadam se da to nije ni bitno, jer ga u jednakoj meri rade dečija i ona druga pozorišta i to u raznim zemljama i raznim kulturama.

Nešto, dakle, u vezi s ovim komadom, komunicira lepo i lako, bez obzira na razlike u kulturama, jezicima, uzrastu publike kojoj se obraća i svim mogućim razlikama, između trupa, podela, reditelja i izvođača.

Pretpostavljam da to znači da je u pitanju komad, u čijem centru se nalazi nešto univerzalno…

                                        Da nije ljubav?!

U svakom slučaju, ovo je komad pisan sa mnogo ljubavi. Pa onda nije ni bitno da li je pisan za decu ili odrasle…

Jer, iako je tema ovog komada – razvod, njegova glavna ideja je LJUBAV.

Ona ljubav koja ne podleže zakonima, običajima i normama. Ljubav koju nije moguće objasniti, predvideti i normirati i koja je, na kraju krajeva, uvek u vezi sa pojmom slobode.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + ten =