Centar za kulturu Tivat – Pozorišna predstava za đecu „Carevo novo odijelo”


Pozorišna predstava za đecu „Carevo novo odijelo”, po istoimenoj bajci Hansa Kristijana Andersena, biće izvedena u srijedu, 21.decembra sa početkom u 12 sati u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Predstava je rađena u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i Herceg Festa – Herceg Novi.

Glumačku postavu čine: Dejan Đonović, Goran Slavić, Miloš Pejović i Slaviša Grubiša.

Autorski tim sačinjavaju – reditelj Petar Pejaković, dramaturg Đorđe Stanojlović, scenograf Vojislav Kilibarda, kostimografkinja Jelena Vasiljević, producentica Milina Kovačević.

Riječ reditelja: „Carevo novo odijelo je skrojeno kroz igru. Maštali smo o tome da napravimo predstavu o politici za djecu. Ova Andersenova bajka napisana je, kao i mnoge njegove bajke, i za djecu i za odrasle. On nije mislio da postoje neke stvari koje su samo za odrasle, a neke samo za djecu. Pisao je za djecu o stvarima za odrasle. Sve stvari koje su za odrasle jesu i za djecu, pa i politika, samo je pitanje kako je predočiti djeci. Carevo novo odijelo je tako postalo igra sa ozbiljnim temama. Carevo novo odijelo ne postoji. Car je go. To svi znamo. Htjeli smo da ogolimo sve te teme za odrasle: vlast, podanik, politika, izbori, programi, demokratija, despotija, revolucija… da ukažemo na mehanizam njihovog funkcionisanja. Da, te stvari su često jezive, ponekad smiješne, uglavnom farsične, kao i kod Andersena. A kao što kod njega isto često biva, nema srećnog kraja, ima nade, ima poziva, ima i rješenja, ali razrješenja ne, ono je isključivo na nama.” – Petar Pejaković

Cijena ulaznice je 3 eura.

Za sve dodatne infomacije broj telefona je 069-342-799

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 + seventeen =