Centar za kulturu Tivat – Predstava “Ožalošćena porodica”


FESTIVAL MEDITERANSKOG TEATRA PURGATORIJE 2023.

Ljetnja pozornica Centra za kulturu Tivat

Subota, 08.07.2023. g. u 21:30h.

Kazalište Kerempuh – Zagreb

Takmičarska predstava  “Ožalošćena porodica

Tekst – Branislav Nušić

Reditelj – Ivan Plazibat

Dramaturgija – Nikolina Rafaj

Scenografija – Paola Lugarić

Kostimografija – Petra Pavičić

U glavnim ulogama:  Marko Makovičić, Matija Šakoronja, Luka Petrušić, Filip Detelić, Vilim Matula, Branka Trlin, Linda Begonja, Mia Anočić – Valentić, Anita Matić  i Josipa Anković.

  U subotu 08.07.2023. godine sa početkom u 21.30 h na Ljetnjoj pozornici Centra za kulturu Tivat u sklopu 18 Feastivala mediteranskog teatra PURGATORIJE 2023 biće izvedena predstava “OŽALOŠĆENA PORODICA”  Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

    Porodica se okuplja oko smrti bogatog (nekima bližeg, nekima daljeg) rođaka, no prividno žaljenje za pokojnikom ubrzo se raskrinkava kao paravan za bespoštenu borbu za njegovo nasljeđe u kojoj se ne biraju sredstva.

    Jedan od najvećih komediografa Branislav Nušić u „Ožalošćenoj porodici“ vrlo precizno raslojava nezaustavljivu pohlepu okupljenih, portretirajući na sceni niz uvjerljivih likova pogonjenih malograđanskim licemjerjem i pohlepom.

    Lakoća u proizvodnji laži unutar porodice s ciljem akumuliranja još imovine, moći i statusa, funkcioniše kao nezaustavljivi motor koji svakim novim okretajem sve više ogoljava uglađeni zvjerinjak.

Informacije i rezervacije na broj tel. 069 342 799

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × five =