Centar za kulturu Tivat – Predstava “Princeza i žaba”


U poneđeljak 16.01.2023. godine sa početkom u 17.00 h u velikoj Sali Centra za kulturu u Tivtu biće izvedena  predstava za đecu “PRINCEZA I ŽABA”  Teatra 303 iz Kotora.

     Bajka “Princeza i žaba” je rađena u koprodukciji Teatra 303 iz Kotora i Kulturnog centa “Nikola Đurković” Kotor.

   Urađena je po motivima priče za đecu “Kralj i žaba“ i nadograđena je likom vještice Virus, koja ubacuje svoje viruse u mobilne telefone, kompjutere i tako upravlja kraljevstvom. Pored nje tu je i lovac koji pomaže kralju i najmlađoj princezi da se oslobode Virusa i pronađu mladog princa, kojeg je vještica pretvorila u žapca.

   Današnje društvo opsjednuto je virtuelnim svijetom i zato bajka nosi jaku poruku da se đeca vrate pravim vrijednostima: knjizi, igrama u prirodi, druženju i drugarstvu.

Društvene mreže ugasile su čaroliju i bajkovitost sa kojom svako dijete treba da raste, pa je u priči najmlađa princeza oličenje igre, mašte i svega što krasi đetinjstvo sa dušom, a ne elektronikom.

Predstava je u duhu vremena i namijenjena je đeci uzrasta 4+, ali je istovremeno i poučna za roditelje.

   U predstavi glume: Matija Grabić, Nađa Pjetrović, Kristina Pavičević, Irina Grgurević, Kristina Grandis, Damir Pjetrović, Jelena Kvaščev, Dušan Kustudić, Dragan Buzdovan, Ilija Maslovar, Uroš Knežević i Jelena Zec.

Scenario i režiju za bajku uradio je Dragan  Buzdovan.

Potrebnu scenografiju uradila je NVO “Meštar i furešta”.

Sve muzičke numere obradila  je  Andrea Orlando

Koreografiju za ovu bajku uradila je Katarini Igić, a cjelokupni dizajn propagandnog materijala Siniša Vukčević, dok je lektor teksta Marija Starčević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fifteen − 10 =