Centar za kulturu Tivat – Predstava za đecu ‘’PAZI, ZEBRU GAZI’’


Predstava za đecu ‘’PAZI, ZEBRU GAZI’’, u produkciji Centra za kulturu Tivat, biće izvedena danas, 09. aprila u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat sa početkom u 16.00h. Predstava je organizovana za učenike drugih, trećih i četvrtih razreda osnovnih škola u opštini Tivat.

“Pazi, zebru gazi” je edukativni komad što u osnovi ima bezbjednost saobraćaja, a predstava je rađena u formi burleske i sa učešćem dva klovna – glumaca Jelene Simić i Slaviše Grubiše.

Predstava se bavi temom učešća u saobraćaju, to jest kako bezbjedno stići od škole do kuće i kako se igrati u gradskim sredinama, a ne dovesti ni sebe ni druge u opasnost. Glumci kroz igru i zabavu predstavljaju saobraćajna pravila kako bi đeci na što zanimljiviji način pokazali kako se treba ponašati na ulici i oko nje.

Ovaj komad je po motivima teksta bosansko-hercegovačkog pisca Miroljuba Mijatovića, režirao Petar Pejaković. Scenografiju komada “Pazi, zebru gazi” potpisuje Miloš Novaković, kostime je uradila Slađana Ilić, a lutke je izradio Goran-Gonzo Moškov.

Riječ reditelja: “Predstava koja djecu kroz smijeh i igru uvodi u kulturu saobraćaja. Zebra je prugasta životinja koja živi u saobraćaju. Kao i ležeći policajci, zebra po cijeli dan leži nasred ulice. Zebra je jedna vrsta klavira. Ima crne i bijele tipke. Samo što ne svira. Njoj drugi sviraju trube. Zebra je nacrtani most koji se nikada ne ljulja. Po zebri uvijek može i mora da se gazi. I zato! PAZI, ZEBRU GAZI!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 4 =