Centar za kulturu Tivat – Stand up veče sa Majom Šarenac “Odbrojavanje”


U neđelju  01.08.2021.  sa početkom u 21:00h na  sceni Atrijum Buća u Tivtu biće održano Stand up veče sa Majom Šarenac po tekstu  Tene Stivičić.

   Monodrama „ODBROJAVNJE“ je skup kolumni iz pera Tene Štivičić nastalih u periodu od proteklih pet godina i tiču se emancipacije i traženja identiteta žene u svijetu koji je ustrojen po pravilima jačeg pola. Ravnopravnost se traži u  izumrlim vrijednostima prošlih vremena a moderna žena sakuplja fragmente tradicije i brižno ih spaja humorom i satirom. Vodič kroz svojevrsno predavanje i retrospektivu je Maja Šarenac, glumica Gradskog pozorišta iz Podgorice i na njen svojstven način, naizgled feminističke stavove, donosi pred noge gledališta.

  Maja Šarenac (1973. Beograd) je višedecenijsko iskustvo sticala prevashodno u pozorištu ali je širem auditorijumu poznata po zapaženim ulogama u humorističkim serijama (Pevaj brate, Komšije, Anđelka i Andrija).

  Tena Štivičić (1977. Zagreb) je nagrađivana dramska spisateljica koja živi i radi u Londonu. Njeni tekstovi su producirani u vidu pedstava u više od deset istočno evropskih zemalja.

Ulaz slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × four =