Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore – Muzičko scenski program „Bar u multikulturalnom ogledalu“


Javna ustanova Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore (CEKUM), uz tehničku podršku baraskog Kulturnog centra, u okviru manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“, u poneđeljak, 4. decembra 2023. godine, sa početkom u 20 časova, u baraskom Kulturnom centru prirediće muzičko scenski program pod nazivom „Bar u multikulturalnom ogledalu“.

Manifestacija „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“ oraganizuje se već četvrtu godinu diljem Crne Gore, u regionu i u inostranstvu.
U bogatom kulturno umjetničkom programu učestvuju: KUD „Jedinstvo“, baletski ansambl „Princeza Ksenija“, sopran prof. Aleksandra Vojvodić sa svojom klasom, prof. Safet Drljan, harmonika, bendovi „Grimm“ i „Bež“.  Dio programa biće i segment revije kostima autorskog projekta Slobodanke Seke Martinović pod nazivom „Dijalog most do sloge“.          
Gost programa “Bar u multikulturalnom ogledalu” biće  popularni podgorički KIC pop hor. 
U scenskih kazivanjima ukazaće se na bogatu  kulturnu baštinu Bara i okoline sa posebnim akcentom na multikulturalnu tradiciju i interkulturalna preplitanja.
Moderatorkinja programa biće Vesna Šoškić. Ulaz je besplatan.

Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore već deceniju i po  ustrajava na podsticanju i afirmaciji vrijednosti kulture manjinskih naroda, multikulturanosti, zajedničkog života i koegzistencije različitosti. Osnovni smisao manifestacije „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“ je da se pokaže bogatstvo i vrijednosti kulture, tradicije i posebnosti  svih koji žive u Crnoj Gori. Kulturne raznolikosti, bogatstvo kulture i tradicije istovremeno su objedinjeni u nedjeljivu crnogorsku kulturnu baštinu. Manifestacija „Svi smo mi Crna Gora – bogatstvo različitosti“ je zapravo svojevrsno ogledalo crnogorske multikulturalnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × one =