Cetinje – Crnogorsko iseljeništvo u Latinskoj Americi – Preci i potomci

U okviru prezentacije „Crnogorsko iseljeništvo u Latinskoj Americi-preci i potomci“, mr Dragana Otašević predstaviće svoja dosadašnja naučna istraživanja o brojnosti i karakteristikama crnogorskih iseljenika koji su emigrirali u Republiku Argentinu kao i istraživanja na temu očuvanosti identiteta potomaka u Argentini, Urugvaju i Peruu i njihovog odnosa sa zemljom porijekla. Takođe, biće prezentovani planovi daljeg istraživanja koje je potrebno realizovati.

Otašević je svoj naučno-istraživački boravak realizovala u Centru za latinoameričke studije migracija, Univerzitetu „San Andres“, na Institutu za politike migracija i azila u Buenos Ajresu kao i u raznim crnogorskim kolonijama u Argentini, Urugvaju i Peruu.

Na događaju će govoriti doc. dr Srđa Martinović a u ime Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore Dejan Vuković, Direktor direkcije za diplomatske privilegije i imunitete i saradnju sa dijasporom.

Posjetioci će imati priliku da pogledaju izložbu građe iz fondova NBCG o crnogorskom iseljeništvu.

Događaj će se održati u četvrtak, 31.03.2022. godine u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore “Đurđe Crnojević”, sa početkom u 18h. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × two =