Cetinje – Književno veče akademika Ljubomira Mudreše


                       U srujedu, 19. aprila u Biblioteci “Njegoš” u 18 časaova biće održano književno veče akademika Ljubomira Mudreše u okviru koga će biti predstavljena knjiga “Dukljanski biljezi”. Izdavač knjige su “Ratkovićeve večeri poezije” Bijelo Polje. O knjizi i autorovom stvaralaštvu govoriće akademik Sreten Vujović. Stihove će govoriti bibliotekarka Ksenija Janković.

                       Veći dio novih i izabranih pjesama posvećen je Cetinju te događajima na Dvorskom trgu, Manastiru, Lovćenu, Bokovu – rodnom selu autora, velikoj ljubavi dukljanskog kneza Vladimira i Kosare – Teodore i drugim temama.
                        Ljubomir Mudreša rođen je u Bokovu 1940. g. Preko 40 godina radio je u stranim i domaćim medijima. Do sada objavio je 20 knjiga od čega 5 romana i 15 zbirki poezije. Član je Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, Crnogorskog PEN-a, Crnogorskog društva nezaviisnih književnika i Matice crnogorske.
                          Završio je Pravni fakultet i na Jugoslovenskom institutu za novinarstvo u Beogradu višu novinarsku školu. Iako živi i radi u Podgorici nikada nije mislima otišao iz rodnog kraja.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 3 =