Cetinje – Promovisana knjiga “Šjor Ante“ autora Liberta Boba Slovinića


Drugi tom trilogije “Herbarijum” autora Liberta Boba Slovinića, knjiga „Šjor Ante“, promovisana je u četvrtak, 16. novembra 2023. godine, u JU Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš” na Cetinju.


O romanu su govorili književnik i publicista Božidar Proročić i autor Liberto Bob Slovinić.


Moderator večeri, književnik i publicista Božidar Proročić je na početku svog izlaganja, brojne pośetioce promocije, upoznao sa veoma bogatom biografijom Liberta Boba Slovinića.

U osvrtu na roman “Šjor Ante”, Božidar Proročić je između ostalog kazao: “Književno esejistički Herbarijum “Šjor Ante” predstavlja biser u kojem se umjetnosti pisanja stapaju sa raskošnom ljepotom priče. Kroz ovu prozno likovnu sintezu Slovinić kreira bogastvo simbola i metafora, predstavljajući snagu umjetničkog i jedinstvenog književnog iskustva. Slike i riječi prepliću se u jedinstvenom plesu, stvarajući harmoniju koja odjekuje kroz stranice ovog djela”. Više u video zapisu.


Autor romana “Šjor Ante” Liberto Bob Slovinić je izrazio zadovoljstvo što se promocija njegovog romana odvija na Cetinju, jer je istinski vezan za ovaj grad. Kako je naglasio, vjerovatno ga više prepoznaju kao likovnog umjetnika, ali njegov literarno kritički rad je počeo davne 1961. godine.

U nastavku, autor se opredijelio da umjesto klasičnog načina prezenovanja romana čita odlomke. Smatra da je to bolji i interesantniji način da se publika upozna sa sadržajem romana. Više u fragmentarnom video zapisu.


POŚETIOCI PROMOCIJE

Foto i video: Montenegrina.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × three =