CKPD “Princeza Ksenija” – Nastupi u Subotici, Lovćencu, Feketiću i Novom Sadu

 

CKPD Princeza Ksenija - logo

 
 

Crnogorsko kulturno prosvjetno društvo „Princeza Ksenija“ iz Lovćenca je početkom juna mjeseca imalo više zapaženih nastupa širom Vojvodine.

Najmlađi članovi folklorne sekcije su, u srijedu 4. juna, nastupili u Subotici na Međunarodnom i regionalnom privrednom sajmu u sklopu svečanog otvaranja štanda Privredne komore Crne Gore, dok su djevojke iz dramsko recitatorskog studija, u majicama „Dobro iz Crne Gore“, bile angažovane na štandu.

 

CKPD Princeza Ksenija - Subotica 1

CKPD Princeza Ksenija - Subotica 2

CKPD Princeza Ksenija - Subotica 3

CKPD Princeza Ksenija - Subotica 4

CKPD Princeza Ksenija - Subotica 5

 

U četvrtak 5. juna, u Crnogorskom kulturnom centru u Lovćencu, dramsko recitatorski studio je izveo program povodom posjete delegacije Privredne komore Crne Gore.

 

CKPD Princeza Ksenija - Lovcenac - 1

CKPD Princeza Ksenija - Lovcenac - 2

 

U subotu 7. juna, u pozorištu u Feketiću, folklorna sekcija i plesni studio nastupili su u dvije tačke u programu povodom Dana Feketića i Dana feketićke višnje.

 

CKPD Princeza Ksenija - Feketić - 1

 

U neđelju 8. juna, u centru Novog Sada, najmlađi članovi folklorne sekscije su se publici na 57. Zmajevim dječijim igrama predstavili sa igrama iz Stare Crne Gore.

 

CKPD Princeza Ksenija - Novi Sad - 1

CKPD Princeza Ksenija - Novi Sad - 2

CKPD Princeza Ksenija - Novi Sad - 3

CKPD Princeza Ksenija - Novi Sad - 4

 

Na petodnevnoj turneji, uz koreografije Mirjane Stevović, nastupilo je 26 mladih članova društva koji su vojvođanskoj publici prezentovali ljepotu crnogorske tradicionalne i savremene kulture.