Članovi Vijeća Hrvatske nacionalne manjine u pośeti Crnoj Gori


Članovi Vijeća Hrvatske nacionalne manjine u posjeti su Crnoj Gori u periodu od 22-29.05.2022. godine.

Predsjednik Vijeća Slobodan Petković obratio se Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima za pomoć oko organizacije obilaska nekih gradova Crne Gore.

U četvrtak 26.05.2022. godine članovi Vijeća na čelu sa predsjednikom gospodinom Petkovićem posjetili su Glavni grad. Srdačan doček upriličila je delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, koju su predstavljale saradnice Dalila Nišić i Vanesa Šabović.

Dvočasovna posjeta Glavnom gradu započeta je kod spomenika „Petra II Petrovića Njegoša“, u parku ispred zgrade Crnogorskog narodnog pozorišta. U sklopu maršute posjetili su jedan od najstarijih podgoričkih mostova Skaline, Staru Varoš, u sklopu koje su posjetili  Sahat kulu  i kuću Rista Stijovića, istaknutog vajara. Posjeta je završena ispred spomenika Aleksandru Puškinu I Nataliji Gončarovoj, u centru Podgorice.

U sklopu posjete predviđen je bio i obilazak Plantaža „13.Jul“ i vinskog podruma Šipčanik, gdje su gosti imali priliku da degustiraju neke od najbolje proizvedenih vina.

Posjeta je protekla u veoma prijatnoj atmosferi, u produktivnom razgovoru koji je rezultat razmjenjivanja brojnih ideja planiranih za realizaciju, a prve aktivnosti međusobne saradnju i posjete očekuju se ubrzo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × five =