CNP – “Bladi Mun” premijerno izvedena na Velikoj sceni


Predstava “Bladi Mun” po tekstu i u režiji Ane Đorđević premijerno je izvedena sinoć na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Dramaturg je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje je Gordana Bulatović a izvršni producent Danilo Milatović.

Publika je ovacijama i dugim aplauzom pozdravila glumački ansambl predstave koji čine: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Sanja Vujisić je nakon premijere kazala da je traženje lika Milene bio zanimljiv proces “Milena je meni jako zanimljiva, imala sam inspiraciju u nekim ljudima i situacijama oko mene ali sve ostalo sam tražila iz sebe. Vjerujem da nije bez razloga meni rediteljka dala da igram baš ovaj lik, i bilo je interesantno tražiti šta je to u meni što je slično njoj.”

Branka Otašević igra Sunčicu, dopisani osmi lik kog nema u originalnom tekstu niti u bilo kojoj drugoj verziji drame “Savršeni stranci”. Ona je kazala da danas nije popularno biti Sunčica. “Ja sam i privatno dosta nalik toj ženi i uvijek sam se borila, ali sam dosta puta i željela da odustanem. Danas je potpuno “aut” biti Sunčica, i vjerujem da su Sunčice širom svijeta u depresiji ali ne treba odustajati od traženja dobra u ljudima, zato što vrijedi.” – zaključila je Otašević.

Stevan Vuković je zadovoljan kako je publika reagovala u toku predstave. “Ova predstava zahtijeva dosta igranja, tek ćemo vremenom dobiti ritam i životnost koju ovaj komad zahtijeva. Dramski predložak je bio veoma inspirativan i za nas kao glumce i za rediteljku koja je pisala komad, da se još više poigramo i da ovaj tekst i život ovih likova dignemo na neki nivo iznad.” – kazao je Vuković.

“Bladi Mun” je na repertoaru i 29. i 30. decembra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × five =