CNP – “Brod” śutra na Velikoj sceni

17.03.2024.

Predstava “Brod”, po tekstu i u režiji Ane Đorđević, kojom se tretiraju život, književni opus i političko djelovanje Stefana Mitrova Ljubiše, biće izvedena na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sjutra u 20 sati.

Prema riječima autorke Đorđević, drama “Brod” zamišljena je kao omaž ideji koju je zastupao Stefan Mitrov Ljubiša, odnosno da je otvorena pobuna pogrešan put za ostvarivanje cijeva.

“To bi bila priča o njemu kao osobi koja je, uprkos otporima sopstvene sredine, čak i brata, provela život u  propagiranju mira, nenasilnog otpora i borbe koja se sprovodi samo kroz politiku”, kazala je Đorđević.

Uloge tumače: Lazar Dragojević, Stevan Vuković, Branka Otašević, Maja Stojanović, Aleksandar Radulović, Jelena Minić i Pavle Prelević.

Scenografkinja predstave je Ljubica Petrović, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, lektorka Dubravka Drakić, asistentkinja režije Nataša Milićević, asistentkinja kostimografkinje Mia Đurović, muziku je komponovala Nina Perović, a izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 + 20 =