CNP – „Djeca sunca“ na Velikoj sceni


Predstava „Djeca sunca“ koju je po tekstu Maksima Gorkog režirala Jovana Tomić biće izvedena u subotu 29. aprila u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Adaptaciju teksta potpisuju Dimitrije Kokanov i Jovana Tomić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Selena Orb, asistentkinja kostimografkinje Gordana Bulatović, kompozitor Luka Mejdžor, koreograf Igor Koruga, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

U predstavi igraju: Mišo Obradović, Sanja Vujisić, Vanja Jovićević, Slavko Kalezić, Stefan Vuković, Lara Dragović, Olivera Vuković, Lazar Dragojević, Jovan Dabović i Radmila Božović.

“Okosnica narativa komada je “revolucija”,  neredi i protesti ljudi usljed epidemije kolere i siromaštva, dok se u „svoja četiri zida „djeca sunca” strastveno bore i izgaraju u ljubavnim trouglovima ili disfunkcionalnim zajednicama, brakovima, vezama. U srži svih tih odnosa, koji su i komični i tragični i bizarni, sa kojima svako može da se poistovjeti, leži jedno zrno koje sve različitosti objedinjuje, a to je želja za posjedovanjem, osvajanjem tuđih emocija, tijela i mozga, gdje se za taj cilj ne biraju sredstva.”

Rediteljka Jovana Tomić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × one =