CNP – „Đokonda“ na Sceni Studio


Predstava „Đokonda“ koju po drami Viktora Lodata „Žena koja se igra“, režirala crnogorska rediteljka Dušanka Belada biće izvedena u četvrtak 14. aprila u 20 sati na Sceni Studio.

U predstavi igraju: Zoran Vujović, Slavko Kalezić i Branka Otašević. Pored režije, Dušanka Belada potpisuje i adaptaciju, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Gordana Bulatović, kompozitorka Marija Mitrović, izvršne producentkinje Jelena Milošević i Janja Ražatović.

Drama “Đokonda (Žena koja se igra)”, opisuje istiniti događaj – krađu da Vinčijeve “Mona Lize”, 21. avgusta 1911. godine, od strane italijanskog doseljenika, bivšeg radnika u Luvru – Vićenca Peruđe, koji je želio da je vrati Italiji. Kroz različite uglove sagledanja, fragmentarno, putem monoloških scena, drama istražuje razloge posebnosti ovog umjetničkog djela, bavi se odnosom običnog čovjeka i umjetnosti, suprotstavlja principe zakona i ličnog ubjeđenja, prati unutrašnja kolebanja specifičnih karaktera i preispituje pojam i porijeklo patriotizma.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eight + 3 =