CNP – Film “Happy as Lazzaro”

Film “Happy as Lazzaro” italijanske rediteljke Aliće Rohvaher biće, premijerno u Podgorici, prikazan u četvrtak 28. marta 2019. godine, u 20.30h na Sceni Studio, u okviru novootvorenog programskog segmenta CNP-a Cinema Studio.

Cinema studio je program Crnogorskog narodnog pozorišta, namijenjen ljubiteljima autorskog filma koji će imati priliku da vide ostvarenja koja u Crnoj Gori teško dolaze do bioskopskih dvorana.

„Happy as Lazzaro“ (“Srećan kao Lazaro”) je premijerno prikazan na Kanskom filmskom festivalu gdje je nagrađen za najbolji scenario. Osim nominacija za najbolji film, na EFA dodjeli nagrada “Srećan kao Lazaro” imao je još tri nominacije, a na kraju je dobio specijalno priznanje.

Ovaj film je priča o susretu Lazara, mladog seljaka koji zbog svoje dobrote često bude pogrešno shvaćen i Tankredija, mladog plemića, prokletog zbog svoje bogate mašte. Život u njihovom izolovanom selu Inviolata kontroliše užasna Mrćesa Alfonsina de Luna, kraljica cigareta. Povjerenje između Lazara i Tankredija je toliko veliko da Tankredi pita prijatelja da mu pomogne da iscenira svoju otmicu. Njihovo prijateljstvo je toliko čvrsto da Lazaro putuje kroz vrijeme u potrazi za Tankredijem. U velikom gradu, Lazaro izgleda kao samo mali dio prošlosti…

Cijena ulaznice je 3€. Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.