CNP – „Ibzen mašina“ dvije večeri na Velikoj sceni

Predstava „Ibzen mašina“ biće izvedena večeras i sjutra veče (16. i 17. maj) na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskog pisca Henrika Ibzena: „Stubovi društva“, „Heda Gabler“, “Nora” i “Narodni neprijatelj”. Predstava je premijerno izvedena prošlog mjeseca i naišla je na odlične reakcije publike.

Foto Duško Miljanić

Uloge tumače: Simo Trebješanin, Jelena Minić, Žana Gardašević-Bulatović, Miloš Pejović, Ana Vujošević, Aleksandar Gavranić, Luka Stanković, Radmila Škuletić, Lazar Đurđević, Jovan Dabović i Ana Vučković.

Drame, po kojima je predstava rađena, prevela je Anka Katušić-Balen. Za scenografiju i dizajn plakata bio je zaslužan Vanja Magić, za kostime Lina Leković, dok su koreografija i scenski pokret djelo Sonje Vukićević. Dizajnom svjetla bavili su se Ana Vukotić i Vanja Magić. Rediteljka Vukotić potpisala je i izbor muzike. Njena asistentkinja bila je Nataša Milićević, dok su asistentkinje kostimografa i scenografa Mia Đurović i Jelena Ivančević. Izvršna producentkinja predstave je Janja Ražnatović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × three =