CNP – “Mali  bračni zločini” premijerno na Sceni Studio


Predstava “Mali bračni zločini” po tekstu Erika Emanuela Šmita biće premijerno izvedena u petak 12. maja u 20 sati na Sceni Studio, u okviru programskog segmenta Scena Akademija.

Savremeni francuski pisac Šmit u ovoj “velikoj aferi života udvoje” u centar posmatranja postavlja modernog muškarca i ženu – Žila (Pavle Bogojević) i Liz (Marija Đurić) razotkrivajući splet staromodnih i savremenih elemenata njihovih emotivnih i fizičkih odnosa.

“Ester Perel kaže da se parovi sukobe uvijek iz tri razloga – 1) oko moći i kontrole, 2) za brigu i bliskost i 3) za poštovanje i priznanje. Zašto je onda tako teško locirati problem i riješiti ga? Zašto se u ljubavi najčešće služimo onim iskonskim u nama, prepuštajući se životinjskim nagonima? Zašto ne dozvoljavamo sebi da izgovorimo ono šta nam zaista smeta? I moramo li u ljubavi ići uvijek do kraja – na sve ili ništa?
Ovo je predstava za veliku djecu u braku. I za sve one kojima je teško da kažu “volim te” – kazali su o predstavi autori i glumci Marija Đurić i Pavle Bogojević.

Predstava je na repertoaru i u subotu 13. maja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 4 =