CNP – Održana konferencija za novinare povodom premijere predstave „Nesporazum“


U poneđeljak, 12.06.2023. godine, u Crnogorskom narodnom pozorištu održana je konferencija za novinare povodom premijere predstave „Nesporazum“ Albera Kamija u režiji Damjana Pejanovića. Predstava će premijerno biti izvedena u utorak, 13.06. na Velikoj sceni u 20 sati.

Pored režije, Pejanović potpisuje i adaptaciju komada i dizajn svjetla, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostmografkinja Lina Leković, za muziku je zadužena Vjera Nikolić, a za scenski pokret Tamara Vujošević Mandić. Asistentkinja reditelja je Minja Novaković, asistentkinja kostimografkinje Mia Đurović a izvršni producent Danilo Milatović. Uloge su povjerene: Ani Vujošević, Petru Novakoviću, Jeleni V. Đukić, Radmili Božović i Zoranu Rakočeviću.

Umjetnička direktorica Crnogorskog narodnog pozorišta Vesna Vujošević Labović je istakla da je „Nesporazum“ završni ispit Damjana Pjenovića na trećoj godini pozorišne režije u klasi redovne profesorice Radmile Vojvodić na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju. „Mislim da je značajno da kao renomirana pozorišna kuća kontinuirano pružamo podršku mladim umjetnicima i tako smo već i prepoznati kao adresa  koja im pomaže da se otisnu u profesionalne vode“ – kazala je ona na konferenciji za novinare.

Reditelj Damjan Pejanović je zahvalio nacionalnom teatru na razumijevanju za mlade umjetnike i njihove umjetničke širine. „CNP je uvijek bio kuća koja ima razumijevanja za altrenativu, za pozorište koje nije mrtvo i zahvalan sam na prilici da ponovo radim ovdje“ kazao je Pejanović.

Glumica Ana Vujošević je istakla da je zadovoljna što je imala priliku da radi sa Damjanom Pejanovićem. „Crna Gora ima izuzetnog reditelja koji će definitivno obilježiti ne samo crnogorsku, nego sigurno i evropsku i svjetsku scenu.“

„Mislim da je u vremenu u kom živimo jako potrebno da ne okrećemo glavu, da ne spuštamo glavu i da pokažemo svijet u kome živimo ne onakvim kakav jeste ili kakavim ga zamišljamo, nego onakvim za kakav se borimo“ kazala je glumica Jelena V. Đukić.

Glumac Petar Novaković je zadovoljan procesom. „Mislim da imamo nešto jako dragocjeno i nadam se da ćete uživati u tome“ zaključio je Novaković.

Predstava je na repertoaru i u utorak 14. juna a ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na zvaničnom web sajtu pozorišta www.cnp.me.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × five =