CNP – Predstava “Mali bračni zločini”


Predstava “Mali bračni zločini”, prema tekstu Erika Emanuela Šmita, u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta, biće izvedena u srijedu, 8. novembra na Sceni Studio u 20 sati.

Autori predstave “Mali bračni zločini” su glumci Marija Đurić i Pavle Bogojević, a stručni konsultanti glumac Marko Baćović i rediteljka Dušanka Belada, koja je birala i muziku za predstavu. Scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Mia Đurović, a izvršni producent Danilo Milatović.

Savremeni francuski pisac Šmit u ovoj “velikoj aferi života udvoje” u centar posmatranja postavlja modernog muškarca i ženu – Žila (Pavle Bogojević) i Liz (Marija Đurić) razotkrivajući splet staromodnih i savremenih elemenata njihovih emotivnih i fizičkih odnosa.

“Ester Perel kaže da se parovi sukobe uvijek iz tri razloga: 1) oko moći i kontrole, 2) za brigu i bliskost i 3) za poštovanje i priznanje. Zašto je onda tako teško locirati problem i riješiti ga? Zašto se u ljubavi najčešće služimo onim iskonskim u nama, prepuštajući se životinjskim nagonima? Zašto ne dozvoljavamo sebi da izgovorimo ono što nam zaista smeta? I moramo li u ljubavi ići uvijek do kraja – na sve ili ništa? Ovo je predstava za veliku djecu u braku. I za sve one kojima je teško da kažu volim te”, istakli su o predstavi autori i glumci Marija Đurić i Pavle Bogojević.

Ulaznice se mogu rezervisati i kupiti na veb-sajtu www.cnp.me, kao i na biletarnici Pozorišta, dok se publika o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati i putem društvenih mreža Facebook i Instagram.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 + eight =