CNP – Predstava “Mali bračni zločini”


Predstava “Mali bračni zločini” po tekstu Erika Emanuela Šmita u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedena u četvrtak 19. i petak 20. oktobra na Sceni Studio u 20 sati.

Foto: Duško Miljanić

Autori predstave “Mali bračni zločini” su glumci Marija Đurić i Pavle Bogojević a stručni konsultanti glumac Marko Baćović i rediteljka Dušanka Belada, koja je birala i muziku za predstavu. Scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Mia Đurović a izvršni producent Danilo Milatović.

Savremeni francuski pisac Šmit u ovoj “velikoj aferi života udvoje” u centar posmatranja postavlja modernog muškarca i ženu – Žila (Pavle Bogojević) i Liz (Marija Đurić) razotkrivajući splet staromodnih i savremenih elemenata njihovih emotivnih i fizičkih odnosa.

“Ester Perel kaže da se parovi sukobe uvijek iz tri razloga – 1) oko moći i kontrole, 2) za brigu i bliskost i 3) za poštovanje i priznanje. Zašto je onda tako teško locirati problem i riješiti ga? Zašto se u ljubavi najčešće služimo onim iskonskim u nama, prepuštajući se životinjskim nagonima? Zašto ne dozvoljavamo sebi da izgovorimo ono šta nam zaista smeta? I moramo li u ljubavi ići uvijek do kraja – na sve ili ništa?
Ovo je predstava za veliku djecu u braku. I za sve one kojima je teško da kažu “volim te
” – kazali su o predstavi autori i glumci Marija Đurić i Pavle Bogojević.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + eleven =