CNP – Predstava „Šćeri moja“

 

 

Predstava „Šćeri moja“, koju je po tekstu Maje Todorović  režirala Ana Vukotić, biće izvedena u poneđeljak 3. decembra 2018. godine, u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta,  a u utorak 4. decembra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju.

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Scenograf predstave je Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, kompozitor Aleksandar Radunović Popaj, koreograf Sonja Vukićević, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.

Drama “Šćeri moja” nagrađena je na Konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za najbokji savremeni domaći dramski tekst 2016. godine. Iako su junaci drame istorijske ličnosti, ovo nije istorijska drama. Istorijska građa je samo polazišna tačka za bavljenje aktuelnim temama, a to je prije svega pitanje položaja žene i odnosa prema ženskom djetetu. Predstava ima za cilj da podstakne i žene i muškarce na razmišljanje i na preispitivanje odnosa prema ženskom polu, prije svega ženskoj djeci.