CNP – Predstava “Urnebesna tragedija”


Predstava “Urnebesna tragedija”, po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića biće izvedena u četvrtak 26. decembra 2019. godine, u 20 sati na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

U predstavi igraju: Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Žana Gardašević Bulatović, Meto Jovanovski, Mišo Obradović i Momo Pićurić.

Dramaturg je Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, izbor muzike potpisuje Veljko Mićunović, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, izvršna producentkinja Nela Otašević.

Komad u kojem niko nikog ne razumije, pa ni sebe samog, u kome se ne zna ko je luđi – ovi dijagnostifikovano ludi i kao takvi hospitalizovani, ili ovi slobodni; komad koji se bavi nama i stvarnošću u kojoj se ne zna gdje počinju zidovi za mentalno oboljele i da li su ludi unutra ili zapravo napolju. 
Čitav taj urnebesni haos čini da se smijemo do suza dok istovremeno saosjećamo sa dječakom Nevenom, koji u apsurdnoj porodičnoj tragediji pokušava da odgovori na vječno ljudsko pitanje – “Ko sam ja?”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × four =