CNP – Premijera kratkometražnog filma “Naša strana ljepšeg dana”


Kratkometražni film Naša strana ljepšeg dana, autorki Branke Otašević i Klare Radonjić, biće premijerno prikazan u srijedu, 26. oktobra u 20 časova na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta.

Riječ je o projektu kompanije Modesty MK doo, a glavni nosioci su đeca sa smetnjama u razvoju. Sufinansiralo ga je Ministarstvo kulture i medija, a realizovan je u saradnji sa Dnevnim centrom Tisa iz Bijelog Polja.

Ideja projekta je da se integrisanjem đece sa smetnjama u razvoju,  uz kreiranje i promovisanje  kratkometraznog filama, utiče na podizanje svijesti đece sa smetnjama u razvoju o njihovim kreativnim i glumačkim kapacitetima i sposobnostima, o mogućnosti integrisanja u društvenu zajednicu na različite načine, osnaživanjem njihovih socijalnih vještina i usmjeravanjem istih kroz kvalitetno a zabavno provođenje slobodnog vremena. Đeca od drame dobijaju prije i iznad svega – užitak.

Tačnije, đeca kao glavni nosioci filma, uz podršku kreatora filma Klare Radonjić i glumice Branke Otašević  moći će da iskažu svoj kreativni potencijal, da se pronađu u ulozi glumskih aktera, da istraže svoje granice i da se osjećaju ravnopravnim članovima zajednice u kojoj žive.

Ulaz na projekciju filma je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 11 =