CNP – Probe za predstavu “Ujka Vanja”


OSNOVNO PITANJE „UJKA VANJE“ – KAKO DA SE ŽIVI OVAJ ŽIVOT

U Crnogorskom narodnom pozorištu u toku su probe za predstavu “Ujka Vanja” Antona Pavloviča Čehova u režiji Mirka Radonjića.

“Ujka Vanja je zahtjevan tekst, to je Čehovljeva ranija drama za koju i sam Čehov kaže da je puna grešaka. Mi smo u ovoj fazi rada stigli do pola puta, još uvijek pokušavamo da pronađemo neki ključ za tog Čehova, pokušavamo da vidimo šta su te greške, ali ne bismo ih ispravljali, samo da bismo ih prepoznali … Osnovno pitanje “Ujka Vanje” je kako da se živi ovaj život. Mi se svi trudimo da živimo ispravno a možda je baš zanimljivo da ga živimo kroz greške, možda je baš ta greška neki naš život. Pokušavamo sad sebi da objasnimo sve teme koje smo otkrili u tekstu – šta znači živjeti u proviniciji, šta znači puno raditi, šta znači biti lijen, šta znači voljeti, šta znači imati slomljeno srce, šta znači sanjati, šta znači fantazirati o boljem životu…” – kazao je reditelj Mirko Radonjić.

Tekst je preveo Mirko Radonjić, adaptaciju i dramaturgiju potpisuje Ilija Đurović, scenografiju Andreja Rondović, kostimografiju Lina Leković, dizajn svjetla Mirko Radonjić.

Za muziku u predstavi zadužen je bend “Pojačano prisustvo” koji čine Ilija Gajević, Jelena Laban i Pavle Prelević. Asistentkinja režije i dramaturgije je Marija Backović, asistentkinja scenografa Jelena Ivančević a izvršna producentkinja Nela Otašević.

Uloge su povjerene: Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović (studentkinji II godine studijski program Gluma u klasi red. prof. Branislava Đage Mićunovića – FDU), Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban.

Predstava će premijerno biti izvedena 3. marta na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − eleven =