CNP – „Proces“ na Sceni Studio


Predstava „Proces“, prema tekstu Franca Kafke, u adaptaciji i režiji Dušanke Belade, biće izvedena u srijedu i četvrtak (20. i 21. marta) na Sceni Studio Crnogorskog narodnog pozorišta u 20h. Ulaznice za oba izvođenja su rasprodate.

Osnovnu ideju, kako ističe rediteljka Belada, predstavlja nečovječnost sistema koji je stvorio čovjek.

“Život pojedinca u sistemu nije po mjeri čovjeka. Mračna je dubina u koju se na kraju podjednako utapaju svi slojevi društva jer, ma koliko izgledalo nemoguće, svaki pojedinac, pa i tvorac sistema, u sukobu sa aparatom na kraju plati danak. Jeziva je činjenica da se čovjekov aparat otrgao kontroli, višestruko nadmašio njegovu moć i bez pravila se usmjerava na pojedince. Ovakav sistem, između ostalog, igra i na kartu krhkosti čovjeka i njegove urođene sklonosti ka osjećanju krivice”, zapisala je Belada.

Uloge tumače: Vukan Pejović, Jelena Minić, Jovan Dabović, Pavle Bogojević i Stefan Vuković.

Dramatizaciju potpisuju Jovan Bošković i Dušanka Belada, scenograf je Jovan Bošković, kostimografkinja Gordana Bulatović, kompozitorka Marija Mitrović, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović.

Publika se o aktivnostima nacionalnog teatra može informisati na biletarnici, putem veb-sajta www.cnp.me, društvenih mreža Facebook i Instagram, kao i Viber kanala.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + 14 =