CNP – “Prst” i “Play Sheakspire” na Sceni Studio


U okviru oktobarskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta na Sceni Studio biće izvedene dvije diplomske predstave studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje iz klase prof. Branimira Popovića i Dubravke Drakić.

Najprije, u utorak, 10. oktobra biće izvedena predstava “Prst”, a govori odvije žene balkanskog društva koje nastavljaju da žive u prošlosti, zarobljene u 10. jun – dan koji im odnosi smisao postojanja, motivaciju za budućnost, koji tjera na prepuštanje običajima i mukotrpnu rutinu. Scekrva i snaha imaju jedino jedna drugu i rane koje i liječe i produbljuju upravo tim osuđeničkim zajedništvom. “Prst” je priča o duhovima koji nastavljaju da upravljaju njihovim životima čak i kada ih oluja ne vraća kući, kao i priča o oslobađanju. U predstavi igraju Maša Božović i Milica Kekić.

Dan kasnije, u srijedu, 11. oktobra pred publikom je predstava „Play Shakespeare“. Studenti su tokom šestog semestra pripremali ispit analizirajući, improvizujući i igrajući scene iz Šekspirovih drama, uz prologe, epiloge i sonete, uvježbavajući elemente glasa, govora, plesa i pokreta, unapređujući glumačku tehniku i organsko prisustvo na sceni u zadacima koje su sami birali. Cilj završnog rada je priprema studenata za najkomplikovanije zadatke iz oblasti glumačkog stvaralaštva, zaokruživanje glumačke ličnosti, ali i postavljanje temelja za dalja umjetnička istraživanja. Uloge tumače: Itana DragojevićAnđela MarunovićJovana BrnovićMina MićovićMilica PejovićMiloš KašćelanMilo Perović i Matija Memedović.

Oba izvođenja počeće u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + eight =