CNP – „Šćeri moja“ u Baru


Predstava „Šćeri moja“, Maje Todorović u režiji Ane Vukotić, biće izvedena večeras  (poneđeljak, 11. mart) u Centru za kulturu Bar s početkom u 20 sati.

Foto Duško Miljanić

U fokusu drame “Šćeri moja“ nalazi se položaj žene u savremenom svijetu i odnos prema ženskom đetetu. S ciljem da podstakne na razmišljanje i muškarce i žene, autorka je problematiku komada postavila u istorijski okvir. Priča prati transformaciju knjeginje Zorke Petrović od đevojčice koja se igra loptom do odrasle žene udate za Petra I Karađorđevića. Na tom putu vidimo društvo u kojem i danas živimo – svijet u kojem se žene još uvijek ne tretiraju isto kao muškarci.

Autorski tim čine: Aleksandar Vukotić, scenograf, Leo Kulaš, kostimograf, Lina Leković, asistentkinja kostimografa, Aleksandar Radunović Popaj, kompozitor, Sonja Vukićević, koreograf, Balša Poček, saradnik na dramaturgiji i izvršna producentkinja Nela Otašević.

Uloge tumače: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Drama “Šćeri moja” nagrađena je kao najbolja na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za savremeni domaći dramski tekst, dok je predstava premijerno izvedena 17. maja 2016. godine na našoj Velikoj sceni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + 19 =