CNP – Uskoro premijera „Pokojnika“


U Centru za kulturu Tivat u toku su probe za predstavu „Pokojnik“ koju po tekstu Branislava Nušića režira Egon Savin koji je radio i adaptaciju. Pokojnikje korpodukcija Crnogorskog narodnog pozorišta i Centra za kulturu Tivat i biće premijerno izvedena 30. jula u 21.30 sati u Centru za kulturu Tivat, dok će podgoričkom premijerom 6. oktobra Crnogorsko narodno pozorište otvoriti novu pozorišnu sezonu.

U predstavi igraju:Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Branka Otašević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Lazar Dragojević, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović.

Autorski tim čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević, i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

U ovoj komediji Nušić je direktno naslikao spregu vlasti sa kriminalom, a predstava čija se premijera očekuje za deset dana prilagođena je crnogorskom mentalitetskom i jezičkom miljeu i kontekstu.

Predstava „Pokojnik“ će biti izvedena i 31. jula i 1. avgusta u Tivtu, kao i 7. i 8. oktobra u Podgorici.