CNP – Večeras Zimski koncert

28.12.2023.

Zimski koncert Crnogorskog narodnog pozorišta, na kojem će nastupiti violončelistkinja Milanske skale Nasim Saad i pijanista Guido D’Angelo, biće održan u 20 sati na Velikoj sceni, dok su sve ulaznice rasprodate.

Nasim Saad, violončelistkinja iz Irana, već dugi niz godina sarađuje s Orkestrom Milanske skale, Nacionalnim orkestrom “Santa Cecilia” iz Rima, kao i ostalim vodećim italijanskim orkestrima, uz kontinuiran rad sa svjetski poznatim dirigentima.

Završila je Konzervatorijum “Santa Cecilia” u Rimu, a magistrirala solo izvođenje na Musik-Akademie u Bazelu. Nastupala je kao solista na premijernom izvođenju “Four Secret Roads of Marco Polo” Tan Duna, uz ugledni Filharmonijski orkestar Milanske skale, kojim je za ovu priliku dirigovao sam kompozitor. Kao solista, nastupala je s Orkestrom Festivala Pučini i sa Simfonijskim orkestrom Teherana. Njena autentična strast prema kamernoj muzici dovela ju je do nastupa na brojnim festivalima. Svirala je na koncertima kamerne muzike s “Cameristi della Scala” i “Musicians For Human Rights”. Odlukom Maestra Daniela Barenboima, koji slovi za jednog od najboljih dirigenata svijeta, postala je članica West-Eastern Divan Orchestra.

Maestro Guido D’Angelo, pijanista i profesor klavira, radio je u Teatru San Carlo u Napulju na operama “Cenerentola” i “La Traviata”, potom u Operskom Teatru u Rimu, dok sa operskim pjevačima priprema repertoar i vokalnu kamernu muziku na Konzervatoriju “Licinio Refice” u Frosinonu. Među brojnim uspješnim koncertima izdvaja se nastup sa Karerasom na Međunarodnom muzičkom Festivalu u Međugorju. Sarađivao je sa mnogim poznatim italijanskim i svjetskim umjetnicima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three − two =