Crnogorski baletski ansambl na festivalu Dani savremenog plesa „Ujedinjeni kroz ples” u Sarajevu

Crnogorski baletski ansambl nastupiće sa aktuelnim komadom  MEDITERAN na festivalu Dani savremenog plesa „Ujedinjeni kroz ples” koji će se održati od 23. do 27. juna u Sarajevu, u organizaciji Udruženja za afirmaciju baletske umjetnosti i savremenog plesa „Živimo balet” iz Sarajeva i Instituta za umetničku igru iz Beograda.

U Sarajevskom ratnom teatru i Pozorištu mladih Sarajevo nastupiće savremene plesne grupe i iz Srbije, Slovenije, Hrvatske.

Producentkinja  Dana savremenog plesa, Nataša Hajdarević kazala je kako je ovo prilika za susret između stvaralaca i igrača iz raznih zemalja Balkana, od kojih su neki već poznati, a drugi pak na prvom stepeniku puta ka osvajanju tajni umjetnosti.

„Projekat je raznolik, a kvalitet umjetničke produkcije demonstriramo učešćem vrhunskih umjetnika i izvođača iz inostranstva, koji će razvijajući nove pristupe u pozorištu i plesu, uz promociju kulturne saradnje podsticati umjetničku kreativnost“, rekla je Hajdarević, dodavši kako je ovo prilika za razmjenu znanja, iskustava i planova važnih za budućnost plesne umjetnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + fourteen =