Crnogorski film “Plod” učestvovao u “Best Pitch Competition” na ovogodišnjem Priforumu


Crnogorski projekat  dugometražnog igranog filma “Plod” u režiji Maše Šarović,  producentske kuće Kino, učestvovao je u programu Best Pitch Competition na ovogodišnjem PriForumu u sklopu Priština Film Festivala, održanom od 20. do 25. septembra 2022. godine. Na pitchu su u ime projekta “Plod” učestvovale scenaristkinja Sara Đurović i Anja Kečalović ispred producentskog tima. “Plod” je odabran u selekciji 10 filmova u razvoju iz jugoistične Evrope. Internacionalni žiri Best Pitch Competitiona bio je sastavljen od Chery Johnson, rediteljke i scenaristkinje iz Južnoafričke Republike, Pierre Menahem, producent iz Pariza sa preko 20 godina iskustva u filmskoj industriji, Frederic Boyer, umjetnički direktor Tribeca Film Festival-a, Les Arcs European Film Festival-a, Reyjkavik International Film Festival-a, Liridon Cahani, filmski producent i profesor na Prishtina University, Fakultet umjetnosti i Viktorija Cook, osnivačica studentskog filmskog festivala „Film Forms“,  – the University of West England.

„Plod“ je podržan za razvoj projekta i za razvoj scenarija na konkursima Filmskog Centra Crne Gore. Do sad je projekat filma Plod prošao međunarodnu radionicu First Films First, koprodukcioni market i pitch Sofia meetings, održanom on line u sklopu najznačajnijeg filmskog festivala u Sofiji, Bugarska i International Project Discovery Forum u Los Anđelesu.

„Plod“ obrađuje teme depresije, čedomorstva i transgeneracijskih razlika, kritički osmatra teme destruktivnog patrijarhalnog narativa u kojem stasavaju današnje generacije.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + 6 =