Crnogorski kamerni orkestar i Nadica Ristić Simović na 37. festivalu Grad teatar Budva

Crnogorski kamerni orkestar će se predstaviti budvanskoj publici u okviru 37. festivala Grad Teatar Budva, u subotu 22. jula na sceni Između crkava, sa početkom u 21 čas. Ovo je četvrti koncert pomenutog ansambla, kojim obilježavaju prvu godišnjicu svog djelovanja na crnogorskoj umjetničkoj sceni. Ansambl se prethodno predstavio na festivalima „Podgoričko kulturno ljeto„ i „Purgatorije“, a održali su koncert i u Muzičkom Centru Crne Gore.

Repertoar Crnogorskog kamernog orkestra je nezamisliv bez domaćih autora, te će koncert početi izvedbom “Igre” Borislava Tamindžića i premijernim izvođenjem kompozicije Aleksandra Perunovića “Music for My Dear Oboe” (2001), za obou i gudački orkestar. Ulogu soliste će tumačiti Nadica Ristić Simović, prva oboa Crnogorskog simfonijskog orkestra, sa kojom Crnogorski kamerni orkestar po prvi put sarađuje. Ristić Simović je dvanaest sezona bila je prva solo oboa Makedonske opere i baleta, članica Makedonske filharmonije, prva solo oboa Simfonijskog orkestra F.A.M.E. ansambla specijalizovanog za snimanje filmske muzike, a članica je festivalskog orkestra ,,Operosa” i kamernog ansambla KIC-a Budo Tomović ,,Creation”. U nastavku koncerta, Crnogorski kamerni orkestar će izvesti kompoziciju „Kralj Vilenjak“ Franca Šuberta, u aranžmanu za gudački orkestar, kao i „Simple Symphony“, britanskog kompozitora Benžamina Britna, koji je ovo djelo komponovao kada je imao dvadeset godina, ali su teme su bazirane na muzici koju je komponovao deset godina ranije.

Na sceni će svirati Slađana Mijović, Luna Kostadinović, Eleonora Vujović i Luka Perazić (prva violina), Marija Đuranović, Milena Rajković i Ana Rašović (druga violina), Uroš Lapčević i Ana Perić (viola), Milan Ninković i Ana Zakrajšek (violončelo), kao i Vasilije Gagović (kontrabas). Dirigent i osnivač orkestra je Sara Arianna Serhatlić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − 15 =