Crnogorski pijanista Andrija Jovović ostvario veliki uspjeh na takmičenju u Hrvatskoj


Na petom, bijenalnom i nedavno završenom Međunarodnom takmičenju pijanista Memorijal Jurica Murai i Murai Grand Prix crnogorski pijanista Andrija Jovović osvojio je drugu nagradu u segmentu Murai Grand Prix, namijenjenom umjetnicima od 17 do 32 godine starosti.

Gotovo 130 mladih pijanista iz preko dvadeset zemalja svijeta okupilo se proteklog vikenda u baroknoj palači Erdody u varaždinskoj muzičkoj školi, i predstavilo svoje umijeće i talenat pred eminentnim muzičkim pedagozima u gradu sa dugom muzičkom istorijom i tradicijom.

 Osnovano sa ciljem razvoja muzičkih talenata i razvoju umjetničkog djelovanja mladih nadarenih umjetnika, ovo pijanističko takmičenje steklo je veliki ugled o čemu govori i činjenica da je postalo članom Alink- Argerich fondacije, ali i prošlo selekcijski postupak i uvršteno kao jedan od projekata u sklopu “European Year of Youth 2022”.

Na završnom koncertu održanom petnaestog maja pored Jovovića svirali su i dobitnici Murai Grand prix takmičenja, dobitnik I nagrade Roman Fediurko iz Ukrajine te dobitnica III nagrade Hsin Zu Kwan iz Tajvana.

Andrija Jovović je na takmičenju u svirao kompozicije Baha, Betovena, Lista, a u finalu druge etape svirao je i Tokatu crnogorskog kompozitora Senada Gačevića.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 + five =