Crnogorsko narodno pozorište na FIAT-u


Crnogorsko narodno pozorište učestvovaće na 38. Festivalu internacionalnog alternativnog teatra – FIAT, koji večeras počinje u Podgorici, sa tri predstave iz najnovije produkcije.

Predstava „Nesporazum“, prema Alberu Kamiju, u režiji Damjana Pejanovića, kojom je Crnogorsko narodno pozorište zatvorilo prethodnu pozorišnu sezonu, biće izvedena u poneđeljak, 11. septembra na Velikoj sceni u 20 sati. Uloge tumače Ana Vujošević, Petar Novaković, Jelena V. Đukić, Radmila Božović i Zoran Rakočević.

U petak, 15. septembra pred publikom FIAT-a je predstava “Mali bračni zločini”, po tekstu Erika Emanuela Šmita, čiji su autori glumci Marija Đurić i Pavle Bogojević, dok je izvođenje zakazano za 20 sati na Sceni Studio CNP-a.

Čehovljev “Ujka Vanja”, u rediteljskom rukopisu Mirka Radonjića, biće izveden u subotu, 16. septembra u 19 sati na Velikoj sceni CNP-a. Uloge su povjerene Aleksandru Gavraniću, Jelici Vukčević, Anji Misović (studentkinji II godine Glume FDU Cetinje, u klasi red. prof. Branislava Mićunovića), Tihani Ćulafić, Pavlu Preleviću, Ivanu Bezmareviću, Iliji Gajeviću i Jeleni Laban.

Osim navedenih predstava CNP-a u zvaničnoj selekciji FIAT-a, u nacionalnom teatru će 12. septembra biti izvedena baletska predstava “Krik” u produkciji baletske trupe Ballo u 20 sati, a dva dana kasnije i litvanska predstava “Za bolji svijet” u 19 sati.

38. Festival internacionalnog alternativnog teatra FIAT PARABOLA 2023. ove godine se održava od 8. do 17. septembra i donosi bogat i referentan program na više lokacija u Glavnom gradu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + three =