Dan Meraka

 

Montenegrina - logo

 

Poštovani posjetioci Montenegrine,

Nedavno smo na našem portalu objavili esej gospodina Ramiza Hadžibegovića “Merak”. Čitajući ovaj izvanredni esej za koji u podnaslovu autor kaže “Odgovor životu  u njegovoj potrazi za smislom”, vrlo rado smo prihvatili sugestiju da pokrenemo inicijativu da se jedan dan u godini ustanovi kao “Dan Meraka”. Povodom toga autor kaže: “Predlažem balkanskim zemljama i  njihovim institucijama kulture (sa željom da Crna Gora u tome bude  preteča i inicijator), da ustanove Dan Meraka. Ovaj dan bi pružio priliku stanovnicima Balkana, da kroz merak reafirmišu smisao života, njegovu suštinu, važnost, vitalnost i istinsko uživanje!”  

Pokrenuli smo inicijativu sa željom da se i u ostalim balkanskim zemljama, portali sličnog sadržaja iz oblasti kulture uključe i podrže ovaj prijedlog.

Cijeneći vaše mišljenje, postavili smo anketu kako bi imali mogućnost da iznesete vaš stav i na taj način direktno doprinesete realizaciji ove inicijative. Prije nego popunite anketu, predlažemo da pročitate esej o MERAKU. Uvjereni smo da nakon toga neće biti dileme oko ove inicijative.

Kliknite na naziv eseja kako bi pročitali njegov sadržaj a onda se odlučite za odgovor na postavljenoj anketi. Hvala.

ESEJ “MERAK

 

[poll id=”2″]

 

Redakcija Montenegrine