Dan mladosti sa KIC POP horom u CKZ Ribnica


Nakon nedavno održanog veličanstvenog koncerta na gradskom Trgu nezavisnosti u čast Dana pobjede nad fašizmom, KIC pop hor ponovo će pjevati pred podgoričkom publikom, i to u srijedu, 25. maja, na poziv Centra za kulturna zbivanja – CKZ “Rıbnica” sa početkom u 21:30h u bašti objekta.

Simbolično na Dan mladosti, nekadašnji važan datum u bivšoj SFRJ, omiljeni podgorički pop hor će pod upravom magistre dirigovanja Zoje Đurović izvesti repertoar ,,Bez dileme – antifašizam’’ i pjevati prepoznatljive, nostalgične, antifašističke i partizanske pjesme: među kojima su: Bella ciao, Konjuh planinom, Po šumama i gorama, Računajte na nas, Zemjo moja, Uz maršala Tita, Mlada partizanka i dr. Gost koncerta je Aleksandar Saša Magovčević na harmonici.

KIC pop hor ovim nastavlja svoju muzičko – antifašističku misiju, održavši više od 20 uspješnih koncerata partizanskog repertoara koji više od pet godina osvaja srca brojne publike širom Crne Gore, ali i regiona.

Najavimo da će nakon sjutrašnjeg nastupa u bašti restorana „Ribnica“ (ulaz besplatan), hor nastaviti svoju muzičku misiju i već u utorak, 31. maja održati koncert ,,Pjevajmo i budimo bolji ljudi’’, sa mješovitim repertoarom, u KIC-u Zeta sa početkom u 20h.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − five =