Danas se završava Proljećno izdanje Filmskog Festivala


Danas na Ondemandkinomeetingpoint.ba završava online izdanje regionalnog filmskog festivala, koji je udružio Sarajevo Film Festival (BiH), Zagreb Film Festival (Hrvatska), Festival autorskog filma (Srbija) i Filmski festival Herceg Novi (Crna Gora).

Organizatori o festivalu kažu sljedeće: “Publici smo na Proljećnom izdanju festivala predstavili program po izboru selektora četiri festivala, a naša saradnja biće nastavljena i kroz dva zajednička programa koji će biti održani na sva četiri festivala: u jednom ćemo predstaviti najbolje od evropske kinematografije, a u programu Jugoslovenskih klasika zajedničko kulturno nasljeđe. Pomoću umjetnosti još jednom smo, u vremenu pandemije, podsjetili na važnost saradnje, osjećaja zajedništva i bliskosti. Hvala svima za podršku u realizaciji ovog programa, a posebno publici koja nas je pratila”.

Još samo danas na Ondemand.kinomeetingpoint.ba dostupan je program festivala sa 9 filmova, kao i razgovori s nekim od autora filmova: pet igranih filmova: “Krvne veze” Jeanette Nordahl, “Mladi kitolovac” Philippa Yuryeva, “Novi poredak” Michela Franca, “Sluge režima” Ivana Ostrochovskog i “Smrt filma, a i mog oca” Danija Rosenberga; dva dokumentarna: “Jedna od nas” Đure Gavrana i “Mala djevojčica” Sébastiena Lifshitza i dva jugoslavenska klasika: “Pavle Pavlović” Puriše Đorđevića iz 1975. godine i “Miris poljskog cveća” Srđana Karanovića iz 1977. godine.

Svih devet filmova u programu još danas imate priliku pogledati po posebnoj cijeni od  12,50 EUR. Cijena pojedinačnog filma je  4 EUR.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 − seventeen =