Danijel Cerović potpisao ugovor sa prestižnom izdavačkom kućom iz KanadeDanijel Cerović je potpisao ugovor sa prestižnom izdavačkom kućom Les Productions d’OZ iz Kanade, koja će uskoro izdati dvije knjige njegovih transkripcija muzike Silvius Leopold Weiss-a iz londonskog manuskripta. Izdanje će sadržati program CD-a koji je Danijel Cerović nedavno snimio za Naxos. Danijel Cerović jedan je od vodećih crnogorskih izvođača iz domena klasične muzike sa intezivnom međunarodnom koncertnom karijerom. Ostvario je nekoliko stotina nastupa širom Evrope, u Aziji, Južnoj i Sjevernoj Americi. Kao solista i kao član Crnogorskog dua gitara, nastupao je sa Crnogorskim Simfonijskim Orkestrom, Daejon Simfonijskim Orkestrom (Koreja), Šenjang Simfonijskim Orkestrom (Kina), Orkestrom “Mossani Strings” (Holandija), sa Kvartetom “Rubikon” (Srbija), kao i “Camerata” Kvartetom (Poljska). 

Kao solista, snimio je CD s muzikom Skarlatija, Sora i Đulijanija. Kao član Duo Amarilli sa mecosopranisticom Amandom Stojović, snimio je CD sa muzikom za glas i gitaru, a takođe i CD muzike za dvije gitare sa Goranom Krivokapićem u izdanju Muzičkog Centra Crne Gore. U 2014 i 2016 godini, kao član Crnogorskog dua gitara sa Goranom Krivokapić , transkribovao je i snimio 6 “engleskih svita” Johana Sebastiana Baha na dva CD-a za NAXOS Records. Oba izdanja su dobila izuzetne kritike od vodećih svjetskih magazina i portala za klasičnu muziku, kao što su: londonski “Gramophone” , “American Record Guide”, “Soundboard”, “WGBH Radio – Boston” (nagrada za najbolji CD nedjelje) , “ClassicsToday”, “Guitare Classique” i dr.

Jedan je od utemeljivača i umjetnički direktor međunarodnog “Nikšić Guitar Festivala” (osnovan 2005). Takođe, jedan je od osnivača i umjetnički direktor projekta “Montenegro International Guitar Competition” koji je dio “EuroStrings” projekta 

Danijel Cerović redovno predaje na majstorskim kursevima u zemlji i inostranstvu, na univerzitetima kao što su: “Chapman University” (SAD), “Metropolitan University”- Denver (SAD), “Toronto University” (Kanada), Monteral Conservatory (Kanada), “Manitoba University” (Kanada), “North Dakota University” (SAD), “California Conservatory of Music” (San Hoze, SAD), “Maastricht Conservatory” (Holandija), “Tianjin Conservatory” (Kina) i dr. Danijel Cerović je vanredni profesor na Muzičkoj akademiji na Cetinju, a gostujući je predavač na muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Studenti iz njegove klase redovno osvajaju visoka priznanja na domaćim i međunarodnim takmičenjima za gitaru, te sa uspjehom predstavljaju Muzičku akademiju na koncertnim podijumima. Jedan od vodećih svjetskih proizvođača žica francuski SAVAREZ 2014.godine uvrstila ga je na listu uglednih umjetnika iz čitavog svijeta koji ekskluzivno sviraju na njihovim žicama. U 2019/20, kao solista i član CDG nastupiće na festivalima, koncertnim dvoranama u Aziji, Južnoj Americi, Evropi i Sjevarnoj Americi, te snimiti dva nova CD-a za izdavačku kuću NAXOS, jedan kao solista sa djelima baroknog kompozitora Silviusa Leoplda Vajsa, a drugi sa muzikom Astora Pjacole kao član dua gitara sa Goranom Krivokapićem.