Danilovgrad – Vatromet duha

 

 
 

Održano završno veče XIII Crnogorskog festivala

humora, satire i karikature

 

 

VATROMET DUHA

 

U subotu – 29. 09. u Danilovgradskom Centru za kulturu, u organizaciji KIC-a „Bijeli Pavle“ iz Danilovgrada, održano je završno veče XIII Crnogorskog festivala, humora, satire i karikature. U punoj sali Centra za kulturu priređen je istinski vatromet duha i duhovitosti. Smjenjivali su se smijeh i aplauzi.

Prisutne ljubitelje humora i satire oduševili su svi učesnici, bez izuzetka: Savo Martinović, Radomir Racković, Veljko Rajković, Dejan Tofčević, Bojan Rajević, Vladimir Mićković, Milica Papović, Ljubomir Bulatović, Rajko Joličić, Dragiša Simović, Dragan Sklender Pele i pobjednici na konkursu festivala: Vladimir Dramićanin, aforizmi – Beograd, Vladimir Bulatović Buči, priča – Novi Beograd i Vjekoslav Bojat, karikatura – Podgorica. Manifestaciju su začinili i crnogorski vrhunski karikaturisti Darko Drljević i Luka Lagator, koji su, na trenutak, zaboravili na svoju najveću ljubav – „gospođu karikaturu“ i prisutne upoznali sa svojim duhovito-satiričnim performansom i „monumentalnim minijaturama“, što je dodatno razgalilo publiku.

Posebno oduševljenje izazvao je humorista Dragan Sklender Pele, koji je, duhovitim pošalicama i sjajnim imitacijama aktuelnih političara, razgalio srca svih prisutnih.

Neposredno prije početka završne večeri u holu Centra za kulturu, gdje su bile izložene karikature pristigle na konkurs festivala, upriličena je izložba crteža učenika osnovnih škola. Izložbu je pripremila mr Seida Belegović, profesorica likovne umjetnosti u O.Š. „Savo Pejanović“ u Podgorici, koja godinama promoviše stvaralašptvo talentovanih učenika osnovnih škola u Crnoj Gori.

Organizator je pobjednicima konkursa dodijelio povelje i novčane nagrade, a zahvalnice za doprinos popularizaciji humora i satire: Vujadinu Šaranoviću, piscu anegdota iz Spuža – Danilovgrad, mr Seidi Belegović, Branku Kovačeviću – Galerija „MOST“ iz Podgorice, Rajku Joličiću – pjesniku i humoristi iz Bara, Raku Nikčeviću – aforističaru iz Bara i Draganu Sklenderu Pelu, humoristi iz Kotora.

Čitav tok završne večeri prenosio je Radio Crne Gore.