Deseta samostalna izložba slika Miodraga Mike Uzelca u KIC-u


Deseta samostalna izložba slika Miodraga Mike Uzelca pod nazivom „Deset dosanjanih snova“ biće otvorena u petak, 14.januara, u izložbenom holu Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ u 19 sati.

Izložbu će otvoriti Hadži Bogoljub Boban Velimirović i moći će da se pogleda do 31.januara.

„Pravo je zadovoljstvo sresti stvaraoce poput Miodraga Uzelca koji s ljubavlju druguje s kičicom, prenoseći svoje najtananije emocije na platna, pokazujući nam ono što ni sama priroda nije uvijek u mogućnosti da nam prikaže. Njegov slobodni izraz poput misterije donosi nam čudesne igre boja, forme i linija, praveći neobične kompozcije koje nas ne ostavljaju ravnodušnim. Poput starih majstora na Mikovim platnima se vidi taj renesansni nanos boja koji je danas veoma rijedak. On vidi što većina nas ne bi primijetila i nesebično nam to otkriva svojim slikarstvom.“ Branka Radović Peruničić, član ULUSCG

Miodrag Miko Uzelac rođen je u Zmajevu kod Vrbasa 1950. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Titogradu današnjoj Podgorici, gdje i danas živi. Do sada je imao devet samostalnih od relevantne kritke, veoma zapaženih izložbi i tridesetak kolektivnih. Učesnik je nekoliko umjetničkih kolonija i član ULUSCG.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × one =